5 gode grunde til at skrive dagbog

At skrive er en integreret del af vores alle sammens hverdag. Vi skriver SMS’er, Facebook opdateringer, e-mails, Tweets, blog-indlæg og indkøbssedler. Med andre ord, så kan du jo skrive allerede, så hvorfor ikke også tage fat på at skrive dagbog? Altså sådan en rigtig én, med pen og papir!

Alle kan være med og man behøver jo ikke at skrive en novelle hver dag, nogle få hundrede ord der beskriver dine oplevelser og tanker, et par gange om ugen, kan gøre det.

Men hvorfor skal du skrive dagbog? Her er 5 gode grunde til at skrive dagbog:

1. Få din stress ud af hovedet og ned på papiret

At skrive dagbog kan være ren terapi. Det er i dagbogen at du kan få luft for dine frustrationer, undertrykt vrede eller angst, uden at det skal gå ud over din familie eller andre i din nærhed. Samtidigt kommer du til at lære dig selv bedre at kende og at kende dine reaktionsmønstre. Der er endda dokumentation for at du får et bedre helbred og bliver et gladere menneske. Der findes en bog om emnet skrevet af Karen Pallisgaard og du kan læse om den her

2. Fokusér og forstærk dine målsætninger

Vi har alle sammen mål i livet. Hvadenten det er karriere-mål, studie-mål eller målsætninger fritid og familieliv, så kan du bruge din dagbog til at fokusere på dine mål og gøre dem skarpere. Du kan også holde styr på dine små og store delmål efterhånden som du når dem. Du vil bedre kunne huske hvorfor du gjorde som du gjorde, når du minder dig selv om hvad dine mål i livet er. Din dagbog kan være din karriereplan, livsplan eller bucket-list.

3. Fjern alle forstyrrelser for en stund

Vi er omringet af “støj” i form at teknologiske dimser der vil informere os, kommunikere med os og i det hele taget have vores opmærksomhed døgnet rundt.  Når du sidder alene foran et stykke papir, med din yndlingspen i hånden og al elektronik er slukket eller langt væk, kan du slappe af og bare fordybe dig i dine tanker, følelser og drømme. Dine analytiske evner styrkes.

På den måde kommer du væk fra alt det uvæsentlige og flygtige og tilbage til det som er vigtigt og betydende. Dine tanker, indtryk og planer.

4. Styrk dine kommunikationsfærdigheder

Uanset hvad du bruger dit liv til, kommunikerer du jo med nogen og for de flestes vedkommende gør vi det hele dagen. Vi taler og skriver med kolleger, venner og familie og efterhånden som vi skriver mere og mere, er det vigtigt at kunne udtrykke sig klart. Det er en af de evner du kan optræne ved at skrive dagbog. Du bliver bedre til at fatte dig i korthed, med præcision og måske med større gennemslagskraft. Det er vigtigt uanset hvad du laver, for det hjælper dig til at nå dine mål og styrke dine relationer med andre mennesker.

5. Historisk dokumentation, til dig selv og eftertiden

Med al den elektroniske kommunikation vi foretager os, tænker de færreste på at det vi skriver via de sociale medier eller anden elektronik, vil forsvinde en dag. Forestil dig at en arkæolog om 3.000 år graver sig ned til ruinerne af din by og skal prøve at kortlægge hvordan man levede i det 21. århundrede. Finder hun Facebook eller din blog? Nej, hun finder potteskår, måske lidt bestik og resterne af den Kähler-vase du kæmpede for at få fingre i, så du kunne være med på trenden 🙂

Men hvad med bøger der kan fortælle hvordan vi levede? Levnedsbeskrivelser, billeder, musik og digte? Nix. Alt er væk, sammen med din computer og smartphone er det blevet til muld igen og alle spor er slettet.

Skriv dagbog, med en god kugle- eller fyldepen, i en notesbog med papir i top-kvalitet. Så sætter du dit aftryk og dine efterkommere om 100 år og om 3.000 år, vil vide hvem du var og hvad du tænkte, følte og foretog dig. Uvurderlig viden!

Start med en god notesbog!

 

Tilbud lige nu!

Kommentar ej mulig.