8 ideer til hvordan du kommer i gang med din nye dagbog

Hvis du nu er en af de mange heldige danskere som har fået et lækker, ny dagbog i julegave, så kender du måske denne situation:

Du har fundet en ledig stund, der er ro på og blyanten er spidset. Du pakker din nye dagbog ud og åbner den på første side. Du er spændt og lidt nervøs.. Du stirrer på den tomme side. Du stirrer og stirrer mens tiden går.. Hvordan kommer man i gang? Hvad skriver man?

Sagen er jo at det er din dagbog, du kan skrive lige hvad der passer dig. Men det er lettere sagt end gjort, ikke?

Vi har nogle idéer til hvordan du kan få en flyvende start, her kommer de:

  1. I starten af året kan du passende starte med at notere dine nytårsforsætter, hvis du har sådan nogle. Skriv hvad du mener du vil opnå med dem og hvad de betyder for dig. Hvis ikke du har nytårsforsætter, så har du sikkert en mission eller nogle planer for dit liv, som du gerne vil opnå. Skriv dem ned, forklar dem, skriv hvad du føler omkring dem og evt. hvad dine forhindringer kan være og hvordan du kommer udenom dem. Hvad skal der stå på den sidste side i din dagbog?
  2. Beskriv dig selv. Ja, skriv hvordan du ser ud, hvor gammel du er, hvor du bor, hvad du laver, hvem du kender osv. osv. Udover at det er en god start på en dagbog, så er det også sundt at reflektere over hvem man er og hvilket liv man lever, bare en gang i mellem.
  3. Skriv om en overskrift du har læst i avisen eller set i nyhederne indenfor de seneste par dage, og som har gjort indtryk på dig. Skriv hvorfor og hvad du mener om situationen.
  4. Citater og digte er altid gode til at sætte hjernen (og pennen) i gang. Har du et eller flere yndlingscitater? Skriv dem og skriv også hvorfor du holder af dem. Er det nogle du lever efter? Er den person som gav ophav til dem en person du ser op til? Eller skriv så meget du husker af et digt og skriv hvorfor du husker det. Hvad var omstændighederne omkring digtet?
  5. Tegn dit slægtstræ eller så meget af det som du kender til. Skriv personerne alders og indbyrdes forhold og fortsæt så med at skrive alt hvad du ved eller husker om de mest spændende personer. Har i nogle familietraditioner? Hvor passer du selv ind?
  6. Ønsker og drømme, dine egne eller en person i din omgangskreds, måske et barns. Måske kan du starte en vane med at skrive 10 minutter hver morgen og fortælle hvad du drømte, mens du stadig husker det. Hvad er dine, din kærestes eller din børns ønsker for fremtiden?
  7. Hvis jeg var diktator..! Forestil dig hvordan Danmark eller verden, ville se ud hvis du bestemte. Skriv hvad du synes om og hvad du vil ændre. Hvem skal ud og hvem skal ind, hvordan skal goderne fordeles (med mindre du vil beholde det hele selv..) og hvordan skal vores verden udvikles? Skriv detaljeret og fokuser på det du brænder for.
  8. Den traditionelle model: Skriv om dagens eller ugens oplevelser, som om du skrev et brev til en ven. Det er den traditionelle metode og derfor vi siger “Kære Dagbog..” Det virker for mange – prøv det selv!

Det var 8 bud på en start på din nye dagbog. Husk at det jo bare er en start og du kan ændre stil eller emne lige når det passer dig. Du får lige et par tips mere her:

Fotos, billetter, kvitteringer og den slags man mest finder på de sociale medier i vore dage, kan også indsættes med en klat lim eller et stykke tape. Disse små memorabilia er fantastiske
til at sætte gang i minder!

Når du skriver er det værd at skrive på en måde som gør at en anden person ville kunne forstå hvad du skriver, for om få år du du kigger tilbage i den gamle dagbog, kan du have glemt detaljer.
Husk at det tager 3 uger at starte en ny vane, så hæng i – det betaler sig og tre uger er trods alt kun 21 dage.

God fornøjelse!

Danmarks mest populære dagbog med lås

Flot omslag, solid lås og lækkert, tykt papir med linjer! Og du kan få trykt navn eller tekst på for kun kr 49,- Se her BESTSELLER