At vær’ eller ikke vær’, reaktionær!

Inspireret af den nyligt overståede Påske, åbner jeg månedens nyhedsbrev med et lille rim. Her kommer forklaringen:

Jeg møder ofte mennesker der smiler lidt overbærende til mig når jeg taler om notesbøger og penne. Det er de samme mennesker der bruger iPads, Smartphones og computere til alt hvad de foretager sig. Skal de sende en besked til kæresten, så bliver det via SMS eller e-mail. Skal de skitsere en idé eller tage noter under en brainstorming, så bliver det i et program på pc’en.

Ikke at der er noget galt i at bruge de elektroniske dimser, jeg gør det også selv, men der er faktisk videnskabelig basis for at bruge dem knap så meget. Særligt når det gælder børn, skal man huske at give dem pen og papir mellem hænderne lidt oftere!

På Universitetet i Stavanger har man forsket i børns indlæring i relation til iPads og elektroniske e-bogs læsere. Konklusionen er ganske klar: De er bedst til overfladisk og hurtig læsning. Med andre ord, så opnår man ikke varig læring hvis man lader ungerne læse alt på iPad’en. Der skal papir til! (Læs videnskab.dk for mere.)

Det samme gælder det at tegne og skrive med de gode, gammeldags redskaber. Det giver en større nærhed og føling med det skrevne eller tegnede. Det giver flere idéer, mere innovation, holdbarhed og ikke mindst, glæde!

Med de reaktionære tanker, vil jeg ønske dig et glædeligt forår!