Ciak, Ciak..

CIAK notesbog

Du kender det italienske ord for hej, dav, farvel osv. ikke? Jeg tænker på ciao, naturligvis. Man kan dårligt sige ordet for sig selv uden at tænke på italienske mænd og ikke mindst den stereotype italienske mand, der ligesom sin mor, mener at han er guds gave.. MEN – nu blev jeg grebet af ordet og har dermed bevist min påstand.. Det jeg ville tale om var faktisk vores lækre italienske notesbog fra Ciak i Firenze.

Navnet Ciak er lidt usædvanligt og man kan hurtigt spekulere over hvorfor den lige skulle hedde det. Og nu kommer historien så.. Da familien bag Ciak notesbøgerne opfandt og tog patent på den horisontale elastik der på smukkeste vis holder sammen på den endnu smukkere notesbog, så var de meget tilfredse. (Og med god grund!) Da den første prototype af de håndlavede notesbøger med det super-miljøvenlige papir var klar, skulle den jo have et navn. Et brand.

Familien spekulerede imens de sendte notesbogen rundt fra hånd til hånd og alle nød dens lækre design og smukke former. Pludselig kom en høj lyd fra familiens yngste medlem, som havde fået værket mellem hænderne. TJAK. TJAK lød det igen. Junior havde trukket elastikken op og slap den med et tjak ned på notesbogens omslag. Alle kiggede på hinanden og udbrød nærmest i kor Ciak. Et brand var født.

CIAK notesbog

Som dansker fristes man jo til at kalde det lille vidunder for Siak, men den går altså ikke. Når du køber den håndlavede italiener næste gang, så husk at sige Tjak, højt og tydeligt. Og du kan jo overveje om du vil have en super-grønne Ciak Ecologico, den “almindelige” CIAK notesbog eller om du skal have den sprælske lille CIAK Duo som ikke findes magen til nogen steder – et lille kunstværk i sig selv. (Og du må producere dine egne små kunstværker i den!)

Har du ikke allerede en CIAK i din samling så skal du prøve én. Det kunne jo blive kærlighed ved første ciak!

Find din yndlings CIAK her.