En personlig rejsebog

Rejsebøger er en ny populær trend

Har du nogensinde drømt at finde Marco Polos forsvundne rejsedagbog på loftet eller i et hemmeligt rum i væggen?

Opdagelsesrejsende har en enorm tiltrækningskraft på os alle sammen og mon ikke de fleste af os drømmer om at eje en af de originale notesbøger, udfærdiget af Marco Polo, Christoffer Columbus eller måske bare vores egen Henning Haslund-Christensens beretninger fra det ydre Mongoliet eller Afghanistan? Jeg gør i hvert fald og vi behøver ikke kun at drømme, fordi man faktisk kan se mange spændende rejsedagbøger på danske museer. Tag nu f.eks. vores national-forfatter H.C Andersen, som også forstod at lave en personlig rejsebog.

H.C. Andersens rejsedagbog fra Tyskland. Hans første rejse.
H.C. Andersen rejsebog fra Tyskland. Kan ses på Det Kongelige Bibliotek

H.C Andersen gjorde sig jo mest i ord, men hans tegninger i rejsebogen fra Tyskland, hans første rejse, viser hvordan han prøvede at indfange indtryk på forskellige måder. Og det er jo netop essensen i en rejsedagbog – at indfange indtryk, så de kan genkaldes på et tidspunkt ude i fremtiden. H.C. Andersen skrev mange af sine berømte digte og eventyr på sine rejser. Han brugte forøvrigt notesbøger som netop har den udformning som vi i dag kender som “moleskin”, i modsætning til f.eks. Hemingway som jo brugte en anden slags notesbøger.

Her er et spændende eksempel på hvordan man kan lave en flot og brugbar rejsebog til sin næste tur.  Det er Kamilla som er grafisk designer der står bag de flotte rejsebøger og som det fremgår, så tager Kamilla alle midler i brug for at gøre sin rejsebog lækker. Der er bykort, billetter, togplaner, fotos, udklip, smukke mønstre, fortællinger og ikke mindst, en destinationsrelevant forside. Vores eneste anke er vel at Kamilla bruger notesbøger af ringe kvalitet, hvilket er synd når hun nu bruger så meget energi på at gøre dem smukke. En mere solid notesbog ville holde længere og det er jo præcis det vi ønsker med vores rejsebøger, ikke? Efter alt det arbejde med at kreere den er det jo ærgerligt at se den falde fra hinanden, fordi den er dårligt limet. Og den skal jo holde til vi engang bliver gamle og grå!

Skal du bruge en lækker holdbar rejsekammerat til din næste ekspedition? Så kig lige på denne lækre læder-notesbog. Den er som skabt til at blive en personlig rejsebog!

[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]