Fjern stress med en to-do liste

To-do liste notesbog fra USA

Vi kender alle sammen begrebet en “to-do liste”, den amerikanske udgave af en god, gammel huske-liste. Der findes et utal af elektroniske versioner og der kommer fortsat nye til. Hvor det i begyndelsen var på bærbare elektroniske organizers såsom Palm efterfulgt af 90’ernes første hjemmesider, så er det nu apps på smartphones og tablets som tilbyder den gode gamle funktion.

Elektroniskto-do liste fra 90'erne

To-do listen som koncept, har overlevet igennem hele den kendte historie og vi har eksempler fra ca. år 100 hvor romerske soldaters indkøbslister lavet af træ og skrevet med voks, afslørede at de selv måtte betale for varmt tøj når de var i krig og for 6-7 år siden fandt man en kinesisk indkøbsliste i en 300 år gammel vase. Indkøbs-listen er naturligvis den mest kendte to-do liste, men i vore dage handler den ofte om de mange opgaver vi er nødt til at udføre, både i vores arbejde og vores fritid.

To-do listen har i dag en vigtig rolle i at afhjælpe den stress som flere og flere af os bliver udsat for, før eller siden. Vi har så mange opgaver i vores hoved at vi for det første glemmer nogle af dem eller ikke er i stand til at fokusere på den opgave vi har lige foran os og laver derfor en dårlig kvalitet. Det er her at en veludført og detaljeret to-do liste kommer ind i billedet. Stress kan nemlig afhjælpes eller forhindres, ved at du skriver alle dine opgaver ned.

Det der stresser os, er typisk det vi ikke når eller det vi glemmer og siden kommer i tanker om, når det er for sent.

Ved hjælp af en to-do liste, kan man for det første visualisere alle de opgaver man har i hovedet, men man kan også beskrive dem i detaljer, sætte deadlines og allerbedst – man kan prioritere dem! Ved at visualisere opgaverne kan man også bruge dem til at få hjælp fra en kollega eller sin chef, hvis man kan se at man ikke kan nå dem indenfor aftalt tid eller forventet tid.

Når opgaverne er ude af hovedet og placeret på en to-do liste i en notesbog af papir eller i en elektronisk variant, så mindskes stress-niveauet allerede betragteligt. Når du begynder at dele opgaverne op i mindre enheder og sætter prioriter på, så forsvinder stress som dug for solen.

På websiden AltOmLedelse.dk kan du læse en kort vejledning med 7 tips til den ultimative to-do liste. Det er en udmærket liste, men jeg synes den mangler at understrege vigtigheden af at listen er lavet i en notesbog, altså af papir. Som du ved har mange undersøgelser vist at der er mange fordele ved papir og blyant i forhold til de elektroniske medier.

Jeg vil slutte af med at anbefale vores meget smarte to-do liste. Den er en af vores absolutte bestsellere og et af de produkter vi har solgt længst. Den er, i kraft af sit simple system og beskedne udformning, enkel og genial. Og så får du altså 3 stks for kun 85 kroner!

To-do liste notesbog fra USA
Enkelt og genialt to-do liste-system fra WORD.notebooks
[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]