Generation Z og notesbogens fremtid

Generation Z

Vi er omringet af teknologi i dagligdagen og de fleste af os bruger teknologi til bl.a. at kommunikere med hinanden og til at skrive og tegne. Mange tolker udviklingen som om papiret er dødt. Helt tilbage i firserne troede man også at det var helt slut med papir da scannere indtog verden, efterfulgt af telex og siden telefax til vores kommunikation. Derefter startede pc-revolutionen og resten er historie..

I dag udstyres børn med tablets i vuggestuen og nogle steder bruges de i undervisningen, selvom undersøgelser har vist at de forringer indlæringen.Virksomheder stiller tablets til rådighed for unge medarbejdere og i et par år var det cool at tage sin tablet op af tasken på caféen.

Et ord der dukker op igen og igen for tiden er gamification, som er en måde at inddrage elementer fra computer- og online-spil i undervisning. Det skulle øge motivationen og gavne indlæringen, hvilket sikkert passer. Det hænger jo umiddelbart sammen – de nye tablets og gamification – men er det nu det de unge vil ha’?

Tablets i institutioner og skoler skyldes en misforstået trang til at komme generation Z (unge i alderen 16-20) i møde, tror jeg. Og jeg er også bange for at det giver bagslag og de investeringer der gøres i gamification og ikke mindst det isenkram der også skal bruges, kan være spildt. Undersøgelser af nyere dato, peger i stigende grad på at generation Z hellere vil kommunikere ansigt til ansigt frem for via elektroniske medier i deres fremtidige jobs.

Det forklarer den stigende tendens der er blandt unge, for at bruge en god notesbog, både til studier og job. De ved godt at de elektroniske mediers evne til at miste de vigtige noter og fotos, for i stedet at gemme på de knap så vigtige (eller ubelejlige..) data i hundrede år, er udbredt. Notesbøger og skriveredskaber vinder igen frem og de unge er kvalitetsbevidste – heldigvis.

Notesbøger = tilbage til fremtiden?

Generation Z

 

[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]