Hvad er en stylus?

Som du nok har bemærket så fører vi flere Stylus’er. Ikke alle er bekendt med hvad en Stylus er, så tillad mig lige forklare..

Kort sagt så er en stylus et penneformet værktøj som bruges til at skrive på en berøringsfølsom skærm, f.eks. en tablet eller smartphone.

I gamle dage, helt tilbage i oldtiden, brugte man stylus’er til at skrive skrifttegn og lave billeder i ler og andre materialer. Vi har flyttet os en del og så alligevel ikke. Åbenbart…

I nyere tid genopfandt man stylus’en fordi de første skærme var meget følsomme og man ville undgå fedt og snavs fra fingrene. I dag er skærmene langt mere hårdføre! Nu kan det være at du tænker: “Når skærmen er berøringsfølsom, hvorfor berør vi den så ikke bare med fingrene..?”

Det gør vi jo også, men prøv at se på din skærm en gang imellem, hvis du altså skriver på den med fingrene. Lidt fedtet, ikke sandt? Udover at den skåner din skærm for fedtede fingre, så er den altså ret god hvis du skal tegne og hvis du f.eks. også skriver med pen og papir som i “gamle dage”, så er en kombineret stylus/kuglepen bare ret lækkert!

p.s. Det danske ord for stylus er “griffel”. Skal vi være enige om at kalde den stylus? 🙂