Kunst i notesbogen

Mange tænker på kunstnere og kunst når de ser en notesbog. Den moderne myte om 1920’ernes forhutlede kunstnere der led og sled for kunsten i Paris’ mest uhumske kvarterer, har hjulpet vores opfattelse godt på vej. Jeg ved ikke om man skaber større kunst hvis man lider sult og nød, men der er ikke mange danske kunstnere der behøver lide nogen nød i vore dage.

Uanset om man er skrivende kunstner, maler, skulptør, skuespiller eller musiker, så er notesbøger stadig en rekvisit de færreste kreative vil undvære. Pen imod papir samt mobiliteten, er dét der stadig holder notesbøgerne inde i varmen. Men hvad bruger de kreative så deres notesbøger til?

Vi har fundet nogle spændende eksempler på Flickr.

Tegninger med tusch eller blyant er meget udbredt. Det er nemt at have en god pen med sig og man kommer langt med bare den ene farve.

Kunst i notesbogen
Foto: Flickr

 

Vandfarver virker som om de kommer tilbage nu. Der er kommet flere lækre og transportable kits med vandfarver, så man kan nemt have det med i lommen. Vand kan man jo finde de fleste steder og skulle det knibe så kan man vel bede om et glas vand til sin espresso næste gang man sidder og skaber kunst på Baresso.

Kunst i notesbogen
Foto: Flickr

 

De skrivende kunstnere, forfattere, poeter og journalister, er stadig storforbrugere af notesbøger. De fleste af dem bruger de linjerede af slagsen, men man kan pusle lidt mere med sin håndskrift når man skal tænke sig til linjerne selv. Her er et fint eksempel på tegning og tekst.

Kunst i notesbogen
Foto: Flickr

 

Hvad med noter? Ja, ganske almindelige noter i form af citater, observationer eller indtryk er noget alle kreative har behov for at fange og gemme til senere brug. Ordsprog er noget jeg holder af og her i 2014 finder jeg det morsomt at notere unge menneskers sammenblanding af gamle ordsprog til helt nye og ind i mellem ganske morsomme. Var det ikke reality-kendissen Amalie der blev kendt for at sige “Du ligner en russisk roulade” eller noget i den dur?

Her er en tankevækkende notits:

Kunst i notesbogen
Foto: Flickr

 

På dansk lyder det: “Det er måden hvorpå du spørger: Har du det godt? der får mig til at overveje om jeg virkelig har det.”

Digte, ordsprog, tegninger og andre udfoldelser passer fint i en notesbog. Til at starte med naturligvis, for de skal jo ud og ses af andre mennesker for at de kan komme til sin ret. Så fortsæt bare i notesbogen, men husk at dele med verden – verden fortjener det og det gør din kunst også!

p.s. Skal du bruge en skitseblok, så kig her. Eller måske en lækker notesbog? Her er vores håndlavede italiener.

[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]