Notesbogens rolle i V for Vendetta

Notesbog på natbordet i V for Vendetta

I firserne opstod en tegneserie som hurtigt blev kult. Hovedpersonen var en handlekraftig og mystisk maskeret helt, som gik under navnet “V”. Historien handler om kampen mellem fascisme og anarkisme og V er helten der bekæmper et fascistisk styret England, en gang i en alternativ fremtid.

Filmatiseringen af V for Vendetta blev foretaget af brødrene Wachowski som også stod bag de futuristiske Matrix-film. Den udkom i 2005 og har givet anledning til bl.a. hacker-gruppen Anonymous’ kendetegn, Guy Fawkes masken. Handlingen er stort set den samme som den oprindelige tegneserie-version, men handler denne gang lidt mere om den fascistiske regerings løgne og propaganda, som holder folket i et jerngreb af frygt og terror. Filmen anses af den oprindelige forfatter som de amerikanske Wachowski-brødres hilsen til Bush-regeringen neokonservative styre, som mange opfattede som fascistisk.

Uanset hvad man mener politisk så er film-versionen meget vellykket rent filmisk og hovedrolleindehaver Natalie Portman vandt flere priser for sin præstation i filmen.

Hvorfor taler vi overhovedet om filmen her på workstyle.dk? Jo, det er natuligvis fordi der er en notesbog som har en central rolle i filmen og endda en notesbog som du kan købe magen til, lige her i vores webshop! Det drejer sig om vores flotte italienske notesbøger med den patenterede, horisontale elastik – CIAK. (Udtales ‘tjak’).

Notesbog i V for Vendetta
Billede af notesbog fra filmen V for Vendetta

Notesbogen er en lidt tidligere model end den du kan købe i dag, men den er let at genkende på elastikken som den italienske producent har patent på. Omslaget er lækkert kunstlæder, meget robust og papiret er tykt og lækkert. Perfekt som dagbog!

Og det er netop i rollen som dagbog at vi ser CIAK notesbogen. En af de onde, men angrende personer som V jagter og afliver, er lægen Delia Surridge. Hun stod bag de grusomme eksperimenter som dræbte mange uskyldige under det fascistiske regime, men som også skabte super-helten V. I filmen ser vi V dræbe hende med gift, imens hun undskylder for sine gerninger. På natbordet ligger hendes dagbog som indeholder hendes bekendelser.

Delias dagbog, vores flotte håndlavede italienske notesbog, indeholder V’s historie og afslører det fascistiske styres grusomheder i detaljer. Ikke så mærkeligt at den frygtes af regimets ledere.

Delia Surridge og  CIAK notesbogen i V for Vendetta

Det er en film fyldt med billeder-i-billeder, citater fra litteraturen, drabelige kampscener, poesi og stor kærlighed. De politiske undertoner er ligesom i Matrix-filmene og de seneste stjernekrigsfilm fra 1999 og 00’erne, meget håndgribelige og har en tydelig adresse til USA.

Uanset om man interesserer sig for politik eller ej, så er filmen flot lavet og vores notesbog har næsten hovedrollen 🙂 Ja, en dagbog kan vise sig at spille en vigtig rolle i ejerens liv og ikke mindst død…

Du kan se filmen på f.eks. Netflix og den kan købes de fleste steder hvor film sælges. God fornøjelse!

[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]

Kommentar ej mulig.