“Papiret er dødt!”

Har du hørt det? Altså at papiret skulle været dødt? Igen..?

Man hører det hver eneste gang der dukker noget ny teknologi op, som har potentiale til at reducere de store mængder papir vi benytter. Sagen er at det hidtil har være det rene “ulven kommer”. Jeg husker f.eks. i firserne da telefaxen for alvor gjorde sit indtog. Eller e-mailen som også tog fart dengang. Jeg tør vædde på at man i computerens tidligere barndom efter 2. verdenskrig også gjorde klar til at lægge papiret i graven.

Nu er det Smartphones og tablets der efter sigende svinger leen over vores elskede papir, men lur mig om der ikke også denne gang er tale om et “ulven kommer”. Faktisk så tror jeg at vi står overfor en slags retro. Der er en reaktion på den stigende digitalisering i vores del af verden, i gang.  Med stigende fokus på overvågning, pc-virus og hacker angreb, så er folk så småt ved at indse hvor sårbare de har gjort sig selv.

Se bare på hvordan regeringens forslag om at indføre elektroniske valg i Danmark, fik sig en blodtud da partiet Venstre sagde nej og tæppet blev trukket væk under regeringen. Naturligvis kan vi da ikke indføre elektroniske valg, med alle de risici det medfører. Mulighederne for svindel er jo gigantiske!

Nej, det er vist fint at vi bevarer de papir-baserede folkeafstemninger og at osse stadig har vores gode notesbøger!

p.s. Se lige denne lille film, sådan rent apropos!