Rejse dagbog – sådan gør du

Rejse dagbog

Tager du fotos af det mad du får serveret når du rejser? Det gør jeg. Jeg tager billeder af alt, helst med mennesker på, men maden er som regel hovedpersonen på mine fotos. Problemet med fotos i vore dage er bare at de er digitale. Det betyder at de ikke er uforgængelige. Selvom vi tror at internettet altid vil være der og vi jo advarer vores børn imod at lægge billeder ud på sociale medier som evt. senere kan komme dem til skade, så er digital lagring altså meget sårbar. Der skal kun en mindre solstorm til at slette alt hvad vi har gemt her på planeten, fra de digital lagre. Du kan jo også komme til at slette det selv eller måske tabe de billeder du har på din lille (men fyldte) USB-nøglering.Rejse dagbog

Det gælder mere end billeder. Tekster fra dine blogs eller bare dine emails hjem til vennerne fra eksotiske rejsemål, kan være væk på et split-sekund. Selvfølgelig vil du altid have minderne, men man husker jo kun sidste gang man huskede på noget, ikke den gang man oplevede det. (Seneste nyt fra forskerne..)

Jeg mener at løsningen må være notesbøger eller mere præcist en rejse-dagbog. Travel Journals som man siger på engelsk, er et fænomen hvis udbredelse er kraftigt stigende. Men hvordan laver man en super-god rejsedagbog? Svaret kommer her!

  1. Først og fremmest skal man købe en god notesbog der passer til formålet. Hvis du skal rejse med noget, skal det kunne tage nogen tæsk – altså være solidt og holdbart. Skal du rejse ud i jungler, bestige bjerge eller Grønland rundt med Sirius-patruljen, skal du have fat i en vandafvisende notesbog som denne her fra Rite in the Rain. Hvis mindre kan gøre det, så bør du overveje smudsafvisende omslag, horisontal elastik til at holde på løse billeder og papir samt papir med både linjer og blanke sider. Så kan du både skrive, tegne og klistre udklip ind.
  2. Skrive- og tegneredskaber skal du have med. En god kuglepen (og måske en ekstra blæk-patron), blyanter og tusser eller vandfarver. Jeg kan anbefale vandfarver fordi du kan have en lille lomme-pakke med overalt. Jeg tænker på en lomme-version som denne her.
  3. Klippe og klistre er en rigtig fin måde at gemme minder i sin notesbog på. Sørg for at medbringe en lille saks. (Husk nu at den skal ligge i kufferten hvis du skal flyve!). Medbring en god lim-stift og måske en håndfuld papir-clips til ting som er svære at klistre på. Et par ekstra elastikker kan også være rart at have efterhånden som notesbogen bliver tykkere!
  4. Jeg mener at det virker bedst for hukommelsen hvis man både har tekst og billeder/tegninger. Derfor er jeg ret glad for de notesbøger der skiftevis har linjerede og blanke sider, som f.eks. CIAK Travel Journal her. Tegn med blyant den kirke, strand eller ruin du står overfor eller som du har taget et godt billede af. Du kan jo skrive dine indtryk ind på stedet og så aftegne dit foto på den blanke side overfor, når du kommer frem til hotellet. Kombiner med lidt udklip fra en lokal avis eller turistbrochure.
  5. Rejseruten bør du skrive og tegne ind i din bog. Tegn det evt. som et landkort hvor du skriver vigtige by- eller stednavne på. Tegn landskaberne, bygningerne og måske mennesker du møder.
  6. Gør rejsedagbogen færdig når du kommer hjem. Sørg for at de indklistrede udklip får lidt ekstra lim (de skal jo sidde der i mange år endnu!) og skriv eventuelle tilføjelser ind de rigtige steder. Husk altid at skrive detaljer ind et sted, omkring hvem du rejste med, hvem i fløj eller kørte med, hvor i boede, hvad i spiste og hvem i mødte. Det er jo ikke alt man husker 50 år senere!

Har du haft en fantastisk rejseoplevelse kan du jo overveje at dele den med “hele verden” via www.rejsetanker.dk. Grundmaterialet til en spændende fortælling er jo på plads!

Udgangspunktet for hele konceptet er naturligvis at skaffe sig en solid og velegnet notesbog. Tykt papir, smudsafvisende omslag og naturligvis med en solid elastik, helst horisontal (alternativt: find en god, tyk elastik som du kan sætte omkring bogen).

Så er der kun tilbage at sige: Rigtig god rejse!

 

[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]