En god notesbog fortjener en Caran d’Ache pen

For 99 år siden stiftede schweiziske Arnold Schweitzer et firma med fremstilling af kunstnerartikler, i schweiziske Geneve. I dag er firmaet et af verdens førende indenfor grej til kreative mennesker over hele kloden.  Navnet Caran d’Ache har en helt særlig og interessant historie.

I slutningen af 1800-tallet huserer en russisk-fransk tegner i Frankrig. Han hedder Emmanuel Poiré og er den ledende skikkelse indenfor politiske karikatur-tegninger. Født i Rusland, men emigreret til Frankrig, skaber han en helt ny kunstart som vi i dag ser i hver eneste af vores aviser. Politiske tegninger og karikaturer var helt fra starten med til at sætte den politiske dagsorden og Emmanuel Poiré’s tegninger var bl.a. med til at sætte stærk fokus på den berømte Dreyfus-affære. I vore dage kan politiske tegninger stadig være sprængfarlige, som vi så i forbindelse med de efterhånden verdensberømte Muhammed-tegninger.

Emmanuel Poiré havde et penne-navn eller kunstner-navn om man vil, nemlig Caran d’Ache. Det er en forfranskning (er der noget der hedder det..?) af det russiske ord for blyant, nemlig karandach. Ordet stammer oprindeligt fra det tyrkiske kara tash som er en reference til grafit, som man jo bruger til at tegne med. Med andre ord, så har denne skarpe og banebrydende tegner lagt navn til firmaet Caran d’Ache som leverer lækre skrive- og tegneinstrumenter til skabende folk over hele verden.

Det som startede med gode gammeldags blyanter og andre tegneinstrumenter, er i dag blevet til en koncern der laver en lang række af produkter til dig der vil skabe noget. Vi har hjemtaget et mindre udvalg af kuglepenne og stiftblyanter som vi ved du vil synes om. Indenfor kuglepenne er Caran d’Ache 849 noget af en legende. Født i ungdomsoprørets tid, i 1969 og siden solgt i mere end 15 millioner eksemplarer, er 849 en kuglepen (eller stiftblyant) der skal ejes.  Læg mærke til den særlige Goldbar udgave med et fint lag ægte guld – smuk og bemærkelsesværdig!

Caran-dAche-849-gold-bar-kuglepen_horisontal

Husk at en god notesbog fortjener en Caran d’Ache pen. Eller to 🙂

[fbshare type=”icon”] [pinterest count=”horizontal”] [twitter style=”horizontal” hashtag=”@WorkStyleDK” float=”left” lang=”da”]
Dette indlæg blev udgivet Forside og tagget .