Stjernekrigen blev til i George Lucas’ notesbog

Stjernekrigen blev til i George Lucas notesbog

Uanset om man er fan af Star Wars og det univers som som instruktøren George Lucas har skabt, eller ej, så ved de fleste nok at der er tale om noget science fiction. Den mægtige Disney-koncern købte rettighederne til Stjernekrigen i 2012 for den nette sum af 4 milliarder dollars. Det er altså mere end 25 milliarder kroner. Ja, man bliver helt svimmel…

Men hvordan blev den enormt succesrige film-serie til?

Da den unge George Lucas havde fået ideen til at lave den første Star Wars fil i 70’erne, kæmpede han for at skaffe finansiering til at lave filmen. Det var enormt svært, for ingen gad høre om en krig i et fjernt univers. Heldigvis lykkedes det til sidst og George Lucas endte med at lave 6 film i serien med stor succes og fik altså også 25 milliarder kroner for ulejligheden..

Lucas var ikke bare en filminstruktør, men var også meget involveret i at skrive selve handlingen og udvikle karaktererne. Han Solo, R2D2, 3CPO, Prinsesse Leia og alle de mærkelige skabninger vi bliver præsenteret for, er født i George Lucas hjerne og ikke mindst, hans notesbog.Mange af navnene og figurerne kan man se i hans gamle notesbøger og man får et tydelig indtryk af en mand der virkelig har sans for detaljerne og ved hvad han vil have.

På denne side i en af hans notesbøger, kan du se hvordan han tegnede et af de væsner vi i filmen ser traske omkring, animeret naturligvis.

George Lucas notesbog

På andre sider i hans mange notesbøger finder du navne som “Wookie”, Jaba the Hutt og mange flere. Han samlede på navne og idéer i flere år inden han gik i gang med manuskriptet. F.eks. faldt han over udtrykket “R2D2” som er navnet på en af de elskelige robotter i Star Wars, da han lavede lyd til en anden film. Udtrykket R2D2 kommer nemlig af “Reel 2” (rulle 2) og Dialogue 2 (dialog 2) som sammentrukket og skrevet på en lydbåndskasette, blev til R2D2. Jo, man kan roligt sige at Stjernekrigen blev til i George Lucas’ notesbog!

George Lucas bruger stadig notesbøger og har altid mindst en notesbog i lommen når han arbejder. Man ved jo aldrig hvornår de gode idéer dukker op!